Trideseta...

30-ta... 

 Pa nije toliko opasno... malo si ljubomoran na one koji su bar godinu dana mlađi od tebe i smatraš da oni ništa ne razumeju, ali, u globalu, nije smak sveta... 

  Jeste - imaš tri puta više sedih dlaka i počinješ da odbrojavaš bore na licu, ali ono što je najbitnije - možeš da ih izbrojiš!

 E da! Tad svi počinju da ti persiraju! Ali isto tako se ophode prema tebi s poštovanjem. Nije da toga nije bilo ranije, ali sada je baš očigledno!

 Takođe, klinci uvek oslobode sedište za tebe u gradskom prevozu... misle ko zna koliko si mator i koliko te bole noge. A ti i dalje zdrav ko dren, uprkos izgledu, a opet sedneš da sačuvaš noge za one stvarne stare dane.

  Zadnjica i grudi.... pah... počinješ da shvataš da je najbitnija unutrašnja lepota... ali za svaki slučaj pojačaš treninge u teretani ili upišeš neki aerobik... Ipak - nikad se ne zna da li svi tako razmišljaju.

 Pamet... pa kažu da postaneš mudriji i pametniji. Iskreno, nisam baš primetila... i dalje neke stvari ne kapiram... ali (najbitnije) ima vremena.... 


Domaćica na odmoru kuva ručak

Kako vesela domaćica na odmoru kuva ručak...

Uglavnom se probudim oko 10 (bliže jedanaestici) i oko sat vremena se razvlačim po krevetu. Nekad to uradim i na silu - pitanje je kada ću opet imati priliku da ne skačem iz kreveta da bi na vreme stigla na posao. U tim trenucima je najbolje razmišljati o najlepšem poljupcu koji sam doživela u poslednjih 6 meseci... ili možda o nekom dobrom orgazmu... najčešće se tad ipak razmišlja o novim sandalama koje bi bilo lepo kupiti (zaboga, počelo je leto, a ništa nemam u ormaru što bih rekla da je "in"!!!).... (Dalje)


...razmišljanja emancipovane žene...

...odmor... minuti mi prolaze lagano... hvatam svaki nestrukturisani trenutak i pokušavam da ga zapamtim... neću ga skoro imati na ovakav način... uživam u sebi i u jutarnjoj kafi...

... ovo su momenti kada razmišljam o sebi i svom životu. Čitam svoje blogove od pre 2 godine i shvatam da mi se život nije mnogo promenio. Sada samo imam drugačiji fokus u svom životu - želim porodicu, želim decu. Još uvek razmišljam i o karijeri i u kom smeru treba da ide dalje. I svaki put kada razmiljam o tome, uvek se zapitam da li ću biti u mogućnosti da budem zadovoljna u oba ova životna segmenta?... ili ni u jednom od ta dva?... uh...


...večito pitanje emancipovanih žena - zadovoljiti svoje egoistične želje za postignućem ili tradicionalne vrednosti?Undecided...


 S druge strane, pitam se da li imam osobu koja će uvek stajati iza mene i podržavati me koji god korak da izaberem? Svaka od nas bi volela da ima muža koji će je tapšati po ramenu, govoreći nam: "Draga, super je što si sada direktor i što si toliko dugo na poslu!". Idealno bi bilo da nam taj isti mužić skuva ručak i kada se mi vratimo s posla samo sednemo za trpezom i "ručkamo" - iznurene od posla.

Ipak, s druge strane, smatramo da to nije baš dobro da oni budu PREVIŠE posvećeni samo nama. Onda se te muške osobe nazivaju "papučarima", a mi smo "kučke" koje im kreiramo život.... Pa nam se desi neki trenutak slabosti kada nam na pamet padaju razmišljanja: "Meni treba neki jak muškarac! Neki muškarac koji će me držati u realnosti"... te mi treba muškarac koji je nežan, te muškarac koji zna šta mi treba, te muškarac ovakav, te onakav...

Eh te emancipovane žene - pune želja i previsokih standarda... da li će se ikad smisliti šta hoće u životu? Laughing

*** ovaj teks je pisan samo zbog gomile praznog vremena dok pada kiša...***

 


šta jedan bloger radi nedeljom....

iako ne volim nedelju zato što znam da sutra treba da se probudim rano, a po pravilu nikad ne legnem dovoljno "na vreme" da bih se naspavala, ipak ova nedelja mi je posebna... to me podesti na TV seriju domaće produkcije - Otvorena vrata - i epizodu Nedelja je mamin 8. mart.  (Dalje)


putovanja trutovanja

Vrlo često sam na putu - što poslovno, što privatno. I uglavnom putujem autobusom. Razlog tome je .... što ne vozim, što nemam auto i što na taj način sebe štedim odgovornosti da nekog ne zgazim samo zato što sam umorna od posla. Uglavnom kad putujem volim da ćutim i gubim vreme uzaludno. Uvek se pitam  (Dalje)


Voda je izvor sreće!

Zamislite situaciju da živite u izobilju. Imate sve šta vam je potrebno: internet, veš mašinu, mašinu za sudove, nov šporet. Pomislite, Bože kako bih ja funkcionisala bez svega ovoga da nemam... Međutim desi se nešto potpuno neočekivano -  (Dalje)


BLOGERI, PAZITE!!!!

Hm... pročitala sam jedan interesantan članak koji će sigurno interesovati sve BLOGERE. Naime, jedno istraživanje pokazuje da su zaposleni blogeri spremni da putem bloga objave i najpoverljivije poslovne tajne, kao i da slobodnije govore o svom pretpostavljenom"Smeje.  Takođe sam pročitala podatak

 (Dalje)


Treba mi baš Vaše mišljenje....

Kod mene u firmi je nekad jako kišovito…pada grad, sneg, mećava... Ja iskreno najviše mrzim grad, tad mora da se sklanjam, a kad je sneg zanimljivo mi je. Jeste da je posle toga uvek bljuzgavica, ali se bar malo nasmejem zbog “snežnog vremena”.  A nekad je sunčano…kao recimo danas. Ja kao sad čekam nešto da mi padne s neba (neka klimatska promena na poslu)  i sunčam seJAli moram priznati da imam grižu savest što se sunčam. Plašim se da me ne udari sunčanica.


Istina, mogu da pitam kolegu da li mu treba drug za njegovu kišovitu stranu kako bi i kod njega što pre zasijalo sunce ...ali šta ako kaže da mu trebaJ Da li bi Vi otišli sa sunčanih predela u hladnu planinu?
Ne znam šta da radim... šta bi vi uradili da ste na mom mestu? Sunčati se ili ne... Od sunca zaista može da zaboli glava....


Ona će meni....

Imam skoro 26 godina....radim...po ceo dan i nemam baš mnogo vremena da razmišljam i pokušavam baš sve da razumem u ovom svetu...Koliko ima takvih blogera? (Dalje)


Internet - sredstvo za istraživanje tržišta

Internet je postao paralelni svet bez koga sve manje možemo funkcionisati. Sve je više ljudi koji prosto ne mogu da zamisle život bez toga. Mnoge naučne oblasti prestale su da funkcionišu u realnom svetu i postale virtuelne. Tako i istraživači tržišta pokušavaju da svoje ispitanike nađu na internetu, u slučajnoj "internet šetnji". (Dalje)